Tarihteki en önemli öğrenme etkinliklerinden biri olarak adlandırılan “Avrupa Kodlama Haftası – EU Code Week” milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir harekettir. Kodlama öğrenmek çocuklarımıza; kompütasyonel düşünme, sistematik düşünme, problem çözebilme, algoritmik düşünme, inovatif düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme, muhakeme yeteneği gibi üst düzey yetiler kazandırıyor. Bu etkinlik kapsamında bu hafta A-4 seviyesindeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle blok tabanlı kodlamalar yaptık. Birbirinden eğlenceli kodlama oyunlarını tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle okul bahçesinde oynadık. Bu hafta herkes eğlenerek kodladı, kodlayarak öğrendi. Kodlama oyunlarına katılım sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimize şeker ve kodlama ile ilgili magnet dağıtıldı. Hafta içerisinde en çok kodlama yapan öğrenci ve öğretmenlerimize ise birer kodlama başarı sertifikası verildi.