26-28 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Genel Kültür yarışması ‘’ The World Scholar’s Cup’ (Dünya Bilginler Kupası)’na Tarsus SEV Ortaokulu 3 takım ile katıldı. İlk kez bu yarışmaya katılan ve  tamamı 7. sınıf öğrencilerinden oluşan takımlarımız 1. ve 4. lük kupalarını almakla kalmayıp farklı kategorilerde de toplam 42 madalya ile yarışmayı tamamladılar. Alınan bu başarılı sonuçlar neticesinde  Tarsus SEV Ortaokulu Scholars Cup öğrencileri  Güney Afrika Cape Town’ da düzenlenecek olan Global Round’a katılmaya hak kazandılar. Bu büyük başarılarından dolayı öğrencilerimizle gurur duyuyor ve Global Round ‘da da hem okulumuzu hem de ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyoruz.