18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ’nün 102. yıldönümü Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri tarafından, kahramanlığı dillere destan olan bir milletin evlatlarına yakışır bir şekilde coşkulu, gururlu ve duygu dolu bir programla kutlandı. Programda günün anlam ve önemine uygun videolar izlendi, şiirler okundu ve genç yaşında vatanı korumak pahasına savaşa giden ve Çanakkale’de bir desten yazan askerlerimiz ve onların yaşadıklarıyla ilgili bir drama sahnelendi. Türk milleti yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde 250.000 genç fidanını toprağa gömerek Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm Dünya’ya ispat etmiştir. Bu programdaki  olağanüstü performansları ve verilmek istenen mesajı küçücük yüreklerinde derinden hisseden ve izleyenlere de hissettiren çocuklarımızla bir kez daha gurur duyduk. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna şehit düşen tüm askerlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.