Türkiye’de köklü ve çağdaş eğitimin öncüsü Özel Tarsus SEV Okulları artık geleneksel hale gelen Eğitim Sempozyumu’na dördüncü kez ev sahipliği yaptı. 25 Şubat Cumartesi günü Türkiye’nin dört bir yanından sempozyuma katılan öğretmenler ülkemizdeki eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.

‘’Öğren, Öğret, Aydınlat’’ sloganıyla hazırlanan sempozyumun açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirin KARADENİZ yaptı. Karadeniz; eğitim teknolojisinin etkili ve verimli kullanımı, eğitimde doğru bilinen yanlışlar ve son yıllarda yapılan eğitim araştırmalarını değerlendirdi.

Açılış konuşmasının ardından başlayan eş zamanlı oturumlarda birçok okuldan eğitimci, Türkçe ve İngilizce dillerinde yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundu. Sempozyuma okul öncesi, ilk ve ortaokul kademeleri, üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Özel Tarsus SEV İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin teknolojik çalışmalarının sergilendiği teknoloji koridorunu da ilgiyle ziyaret eden eğitimciler, oldukça verimli ve keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.