4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul Yeditepe üniversitesinde düzenlenen FLL Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvasında Tarsus SEV İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri 2 ödül birden aldı.

Helping Animals with Techno adıyla turnuvaya katılan takımımız “Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL)  İstanbul Yerel Turnuvası Duyarlı Profesyonellik Ödülü”nü kazandı. Ayrıca takım koçlarımız Mustafa ve Özlem Uzunağaç “Aslan Koç” ödülüne layık görüldü.

Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken,  onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır.

Sezon boyunca öğrencilerimiz bir taraftan; “hayvanlar: yaşam ortaklarımız” temalı bir proje ürettiler, diğer taraftan tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözdüler.

Öğrencilerimizi ve takım koçlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.