Tüm Avrupa’da kutlanarak 27 milyon öğrenciye ulaşan EU Code Week bugün Tarsus SEV İlkokulu’nda kutlandı.

EU Code Week haftası ile öğrencilerde kazandırılmak istenen hedef programlamanın basit ve herkes tarafından yapılabilir olduğunu göstermek, programlama becerilerilerini küçük yaşta sevdirmek, programlama yeteneğini herkese edindirip günlük hayatlarını kolaylaştırmak ve bilgisayarları problem çözme aracı olarak kullanmalarını sağlamaktır.

Tüm Avrupa’nın turuncu konseptiyle hazırlandığı bu önemli haftayı Tarsus SEV de hazırladığı yaratıcı etkinliklerle coşkuyla kutladı. Okuldaki tüm öğretmenler, öğrenciler ve çalışanlar ilk önce herkesin ortak paydada buluştuğu turuncu kıyafetlerle okula gelerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladılar. Her sınıf seviyesi kendilerine ayrılan sürede istasyonları gezerek ve sanal dünyada kodladıklarını gerçek dünyada deneyimleyerek yaptıkları işin ne kadar önemli olduğunu farkedip çevrelerine farkındalık yarattılar. Günün en güzel anı çocuklardan dökülen “Hayatımın en güzel günüydü.”, “Bugün çok mutluyum.”, “Bugün çok güzel bir gündü...” gibi cümleler oldu. Bunları duymak her şeye değerdi.