Özel Tasus SEV Okulları Kankalık Haftası

“Zorba Olma Kanka Ol”

Öğrencilerin  aralarında kurduğu dostluk ve arkadaşlık duygularını güçlendirmek,  onlara sağlıklı iletişim becerilerini kazandırmak ve zorbalık, şiddet gibi olumsuz unsurların ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla 15-19  Şubat haftasını “ Özel Tarsus SEV Okulları Kankalık Haftası” olarak belirlenmiştir. Bu haftaya yönelik olarak, 15 Şubat Pazartesi günü 9. saat   5-8. sınıf düzeyi öğrencilere Y. Eray Varol tarafından “Zorba Olma, Kanka Ol” adlı sunum ve kısa film gösterimleri yapılmıştır. Ayrıca  ‘’Kankalık Haftası’’ çerçevesinde aşağıdaki etkinlikler planlanmıştır:

* Rehberlik birimi tarafından hazırlanan posterlerin binalarda sergilenmesi,

* Her sınıf düzeyinde  öğretmenlerin en az bir dersin ilk beş veya on dakikasında kankalık, arkadaşlık ve dostluk kavramlarıyla ilgili farkındalık yaratacak konuşmalar yapması,

* Görsel Sanatlar dersinde “ Kankalık” temalı resim veya farklı  etkinlikler  yapılması,

* Beden Eğitimi dersinde  takım ruhu, kankalık ve arkadaşlık temalı  oyunların oynatılması,

* Rehberlik birimi tarafından “Kankalık” temalı yaratıcı drama çalışmalarının yapılması,

* Rehberlik birimi  tarafından velilere ‘’Zorbalık” temalı bir broşür gönderilmesi.