Satranç takımlarını çocukların oyun bahçesine taşıyarak öğrencilerimizin satranca olan ilgisini daha da arttırmayı hedefleyen Tarsus SEV İlkokulu geleceğe doğru hamlelerle ilerliyor. Satranç öğrenen çocuklar sorumluluk sahibi olmayı, eleştiri yapmayı, eleştiriyi kabul etmeyi,tümdengelimi, tümevarımı, kötü alışkanlıklardan uzak olmayı, yaptıkları hatalardan dersler alarak doğruları yapmayı öğrenebiliyorlar. Kazanmayı öğrenmek için kaybetmeyi kabullenmek ve ders çıkartabilme yeteneğine sahip olmak çok çok önemli bir kazanım.