Öğretmenler Gününü okulca her sınıf seviyesinin hazıladığı renkli aktivitelerle , Atatürk’ ün eğitim-öğretime verdiği önemi dile getirerek, önderimizin sevdiği şarkıları öğrencilerimizin çaldığı aletler eşliğinde söyleyerek, kutladık. En genç ve en kıdemli öğretmenlerimizin duygularını dinledik. Öğretmenlerimizin oluşturduğu orkestra öğrencilerimizi büyüledi. Kutlamamızı  büyük bir coşkuyla tamamladık.

Bugün Ulu Önder ATATÜRK’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni ünvanını aldığı gündür.  24 Kasım 1981’den beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik mesleği insanlığın en şerefli tacıdır. Dünya varoldukça en temiz,en gururlu meslek öğretmenlik olacaktır. Onlara bilinen tüm övgüleri yöneltsek yine de azdır. Çünkü onlar insanlığın isimsiz kahramanlarıdır.

Öğretmen, kalbi çocuk ve insan sevgisiyle çarpan kişidir. Çocuğu kutsal sanatkar maharetiyle işler. Görevlerin en kutsalı geçmişte ve gelecekte öğretmenliktir.  “Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister...”                                         M.Kemal ATATÜRK